Kunstzinnig
Kunstzinnige Therapie Violet

“Open Atelier”

Elke woensdagochtend en -avond is er “Open Atelier”.

Aan het Open Atelier kun je het hele jaar door deelnemen en instappen wanneer je wilt. Er is een korte onderbreking tijdens de zomervakantie en tussen Kerst en Oud & Nieuwjaar. 

In een ongedwongen sfeer met koffie, thee en een koekje kun je kiezen om te schilderen of te tekenen in diverse technieken, boetseren, wol vilten of speksteen bewerken. Wees hierbij reëel, afhankelijk van je ervaring en wat mogelijk is. Overleg dit, je krijgt advies over bv. moeilijkheidsgraad bij het kiezen van een afbeelding, grootte van het onderwerp, kleur en materiaal waarmee gewerkt kan worden. Er zijn kunst- en andere boeken aanwezig en een IPad om inspiratie op te doen.

Iedereen kan deelnemen aan het Open Atelier of je nu een beginner of gevorderd bent, man of vrouw, jong of oud, met of zonder beperking, iedereen is welkom en krijgt hulp en mag op zijn eigen wijze werken. Je neemt deel voor tien weken/lessen. Daarna is het mogelijk te kiezen voor verlenging, steeds voor tien lessen! Weet je niet zeker of het iets voor je is kom dan eerst één dagdeel proef draaien. Ook met een tussenpauze als je bv. ziek bent of met vakantie gaat, schuift je les gewoon door als je dit tenminste 24 uur van tevoren hebt aangegeven.

Materialen als papier, verf, penselen, potloden, krijt, pastelkrijt, wol, steen en klei zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

Voor het schildersdoek dien je zelf te zorgen. Planning en vooruit denken is dus gewenst.

Kunst heeft een helende werking op de mens, het creatief werken geeft ontspanning en plezier.