Kunstzinnig
Kunstzinnige Therapie Violet

Komende activiteiten

  • Zaterdag 13 mei 2023 exposeert Atelier Violet in het kleine kerkje aan de Molenstraat 1 in Angeren, het is dan Open kerkendag. Samen met vier andere kunstenaars van het Kunst collectief Gelderse Poort wordt er een mooie expositie gehouden met divers werk. Het thema die dag is ‘Pelgrim’. De expositie is te bezoeken van 10.00-16.00 uur.
  • Het weekend van 10 en 11 juni 2023 is er een expositie bij ‘MIET-air’ aan de Grensweg 6 te 5437 NH Beers. Deze expositie is georganiseerd door het Kunstcollectief Gelderse Poort. Er doen diverse leden van het KGP mee, ook Atelier Violet exposeert in de mooie grote glazen expositieruimte. De bezoektijden beide dagen is van 12.00-17.00 uur.
  • Het weekend van 1-2 juli 2023 is de kunstroute georganiseerd door ‘Mea Vota’, deze route gaat door Huissen en Angeren. Er is op diverse plaatsen mooie kunst te bewonderen. Atelier Violet houdt tijdens deze kunstroute een expositie in het eigen atelier aan de Geldersehoek 2b in Huissen samen met de cursisten en Gerard Scholten zal er ook exposeren met houtsculpturen. Beide dagen kun je kijken van 12.00-17.00 uur. Verdere informatie volgt nog. Houdt de website van meavota.nl in de gaten.
  • En het weekend van 9 en 10 september 2023 is er de welbekende kunstroute van het Kunstcollectief Gelderse Poort. Ook hieraan doet Atelier Violet mee. Er zijn drie routes te weten: oostoever, westoever en zuidoever. Beide dagen kun je kijken van 11-17 uur. Verdere informatie volgt nog. Houdt ook de website van kunstcollectiefgeldersepoort.nl in de gaten.

Eerdere activiteiten

Natuurlijk Welzijn Lingewaard

Op zondag 6 november 2022 was de beurs Alternatief – Creatief in de Theaterkerk in Bemmel, organiseert door “Natuurlijk Welzijn Lingewaard”.

Het was een druk bezochte beurs met veel belangstellende bezoekers, en goed georganiseerd en verzorgd.

Kunst- en cultuurroute 2022

Tijdens de kunst- en cultuurroute van Kunstcollectief Geldersepoort op 10 en 11 september 2022 exposeerde ik mijn sluierwerken en demonstreerde de sluiertechniek.

Het was een mooi weekend, vooral zondag was er veel belangstelling met inspirerende en interessante gesprekken met de bezoekers.

Demonstratie wol vilten tijdens “Kom in de kas” bij Mea Vota

Tijdens het jaarlijkse evenement “Kom in de Kas” (april 2019) in het tuinbouwmuseum Mea Vota was het er gezellig druk. Atelier Violet stond daar met viltobjecten en gaf vilt demonstraties. Er was veel belangstelling voor de viltschilderijen en andere objecten. Volwassenen wilden weten hoe het proces van vilten in zijn werk ging. Maar het waren vooral de kinderen die bereid waren het vilten zelf te ervaren. Er werden veel paaseitjes gevilt om thuis in de paastakken te hangen. Erg leuk!

Creativiteiten in Atelier Violet

Vanaf heden is er elke woensdagochtend en/of -avond ‘open atelier’ bij Atelier Violet. Je kunt kiezen voor diverse creativiteiten zoals:

. Tekenen of schilderen in diverse technieken en met verschillende materialen.

. Boetseren en speksteen bewerken.

. Wol vilten zowel de nat- als de naaldtechniek.

Je kunt op elk moment instappen. Heb jij belangstelling? Neem dan contact op via deze website of bel.

Reminiscentieprogramma “de vruchten van het leven”

Al  diverse malen is met succes  het reminiscentie programma gegeven voor senioren 60 plus bij de dagverzorging in Angeren en bij Stepping Stones in Saksen Weimar en Villa Oosterveld in Arnhem en Villa Astra en Villa Marianna in Apeldoorn. Het programma bestaat uit tien thema’s. Elke week wordt één thema besproken met de deelnemers waarna het op een laagdrempelige wijze op papier wordt gezet. Aan het einde van het programma krijgt elke deelnemer zijn eigen werken in een “gouden” map mee, zo kan er met familie en vrienden nog eens over gesproken worden.  Door het levendig herbeleven van positieve herinneringen en de aandacht die men krijgt voor zijn eigen verhaal komt het doel van dit programma nl. de levenszin en levensvreugde te vergroten en eenzaamheid te voorkomen, uitstekend tot zijn recht.

Werk jij in de ouderenzorg en zou dit iets zijn in het verzorgings-/verpleeghuis of dagverzorging waar jij werk, of wilt uzelf als senior hierover meer weten neem dan vrijblijvend contact met mij op.

foto’s van werken van cursisten

  DSCN4182

2014-12-22 21.09.37  2013-09-26 22.04.37

1362431191458     DSCN4186

Werken open atelier

IMG_0337

 

 

2013-06-14 11.48.13 2013-06-14 11.54.00 2013-09-26 22.02.01

Speksteen bewerken

Eénmalige workshops

Wist je dat Atelier Violet eenmalige workshops voor bv. bedrijven, familie- , vrienden- collega’s of  zussendag organiseert. In overleg kan gekozen worden als groep te schilderen, tekenen, boetseren, wol vilten of speksteen te bewerken. Dit kan zijn voor een dagdeel of avond. Afhankelijk van de grootte van de groep, tijdsduur en materiaal wordt een prijs vooraf  afgesproken.