Kunstzinnig
Kunstzinnige Therapie Violet

Komende activiteiten

Natuurlijk Welzijn Lingewaard

Op zondag 6 november 2022 organiseert “Natuurlijk Welzijn Lingewaard” een beurs Alternatief – Creatief in de Kinkel, van Ambestraat 1, 6681 AK in Bemmel.

Aan deze beurs doet Atelier Violet ook mee. Hier kun je diverse opdrachten en foto’s van opdrachten bewonderen. Je bent van harte uitgenodigd deze beurs te bezoeken en specifiek de stand van Atelier Violet waar ook een klein presentje voor je klaar ligt! Misschien wordt je geïnspireerd om mee te doen in het “Open Atelier” of heb je interesse in het laten maken van een gepersonaliseerd werk/object.

Kunst- en cultuurroute 2022

Tijdens de kunst- en cultuurroute van Kunstcollectief Geldersepoort op 10 en 11 september 2022 exposeerde ik mijn sluierwerken en demonstreerde de sluiertechniek.

Het was een mooi weekend, vooral zondag was er veel belangstelling met inspirerende en interessante gesprekken met de bezoekers.

Wil je meer informatie over de hele kunstroute en/of het fort kijk dan op:

www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl fortpannerden.eu

Creativiteiten in Atelier Violet

Vanaf heden kun je elke woensdagochtend, -middag en/of -avond terecht voor diverse creativiteiten.

Je kan kiezen voor:

. Tekenen of schilderen in diverse technieken en met verschillende materialen.

. Boetseren en speksteen bewerken.

. Wol vilten zowel de nat- als de naaldtechniek.

Je kunt op elk moment instappen. Heb jij belangstelling? Neem dan contact op via deze website of bel.

Demonstratie wol vilten tijdens “Kom in de kas” bij Mea Vota

Tijdens het jaarlijkse evenement “Kom in de Kas” (april 2019) in het tuinbouwmuseum Mea Vota was het er gezellig druk. Atelier Violet stond daar met viltobjecten en gaf vilt demonstraties. Er was veel belangstelling voor de viltschilderijen en andere objecten. Volwassenen wilden weten hoe het proces van vilten in zijn werk ging. Maar het waren vooral de kinderen die bereid waren het vilten zelf te ervaren. Er werden veel paaseitjes gevilt om thuis in de paastakken te hangen. Er werden ook slangen gemaakt of een steen gevilt. Erg leuk!

IMG_0339   IMG_0335

Reminiscentieprogramma “de vruchten van het leven”

Al  diverse malen is met succes  het reminiscentie programma gegeven voor senioren 60 plus bij de dagverzorging in Angeren en bij Stepping Stones in Saksen Weimar en Villa Oosterveld in Arnhem en Villa Astra en Villa Marianna in Apeldoorn. Het programma bestaat uit tien thema’s. Elke week wordt één thema besproken met de deelnemers waarna het op een laagdrempelige wijze op papier wordt gezet. Aan het einde van het programma krijgt elke deelnemer zijn eigen werken in een “gouden” map mee, zo kan er met familie en vrienden nog eens over gesproken worden.  Door het levendig herbeleven van positieve herinneringen en de aandacht die men krijgt voor zijn eigen verhaal komt het doel van dit programma nl. de levenszin en levensvreugde te vergroten en eenzaamheid te voorkomen, uitstekend tot zijn recht.

Werk jij in de ouderenzorg en zou dit iets zijn in het verzorgings-/verpleeghuis of dagverzorging waar jij werk, of wilt uzelf als senior hierover meer weten neem dan vrijblijvend contact met mij op.

foto’s van werken van cursisten

  DSCN4182

2014-12-22 21.09.37  2013-09-26 22.04.37

1362431191458     DSCN4186

Werken open atelier

IMG_0337

 

 

2013-06-14 11.48.13 2013-06-14 11.54.00 2013-09-26 22.02.01

Speksteen bewerken

Eénmalige workshops

Wist je dat Atelier Violet eenmalige workshops voor bv. bedrijven, familie- , vrienden- collega’s of  zussendag organiseert. In overleg kan gekozen worden als groep te schilderen, tekenen, boetseren, wol vilten of speksteen te bewerken. Dit kan zijn voor een dagdeel of avond. Afhankelijk van de grootte van de groep, tijdsduur en materiaal wordt een prijs vooraf  afgesproken.